Miért szeretjük?
A Malus domestica 'Golden Reinders' a 'Golden Delicious'-nek mutációval létrejött nagyobb gyümölcsű, nagyobb termőképességű változata. Szeptember végén, október elején érik, akár június végéig is eltartható. Virágja április végén, május elején nyílik. Gyümölcse közepes méretű (15-18 g). Héja nem túl vékony, enyhén viaszos, perzselődésre alig érzékeny, zöldessárga, éretten sárga színű. Húsa aranyszínű, lédús, roppanó, kellemesen édes-savanykás ízű, jellegzetes illattal. Világszerte közismert gyümölcs, frissen fogyasztva, vagy az élelmiszeripar nyersanyagaként felhasználva számtalan termék állítható elő belőle, jó hatással van az emésztőrendszerre, javítja az immunrendszert, frissen fogyasztva erősíti a fogínyt. Az alma tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, valamint A-vitamint, B-komplex vitaminokat, és némi C-vitamint is, ami a héjban található meg a legnagyobb mennyiségben. Napos helyre, tápdús talajba ültessük, helyezzük.
Mire ügyeljünk?
A kései fagyok kárt tehetnek a virágokban, és a gyümölcskezdeményekben. Kerüljük az almamag fogyasztását, mert a benne lévő cianid mérgező hatású. Pollenadó szükséges: Gala, Gloster, Idared.