Miért szeretjük?
A satsuma egy kevésbé ismert japán mandarinfajta. Érdekessége, hogy gyömülcsét korán termeli, október- december között. Ezeket azonban, általában már zölden leszedik és főleg, likőrökhöz, süteményekhez, parfümökhöz használják. Jól viseli az alacsony hőmérsékletet, -8 fokig, takarással télálló.
Mire ügyeljünk?
Közepes vízigényű örökzöld cserje. Gyümölcse kevésbé jellegzetes izű, magtalan, héja könnyen lehámozható. Érdekessége, hogy már október-december között érik. A terméseket nem érdemes sokáig a fán hagyni, mert gyorsan szivacsossá válik. Jól tűri az alacsony hőmérsékletet, -8 fokig télálló. Teleltetéskor 8-10 fokon a lombhullás természetes. 3-4 évente érdemes átültetni, tápanyagban gazdag citrusföldbe.