Miért szeretjük?
A paprika hazánkban, az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha közkedvelt alapanyaga. Magas C vitamin tartalma, alacsony kalóriatartalommal társul. A 'Lydia' paprika nem csupán egy zöldség, hanem egy igazi ízkavalkád, ami színt és zamatot hoz a konyhába. Erős, sötétzöld levelei kecsesen ölelik körül a fényes, sötétzöld színű terméseket, melyek fokozatosan érnek gyönyörű, mélyvörös színbe. A 'Lydia' paprika nemcsak gyönyörű, de rendkívül ízletes is. Vastag húsú, édes, zamatos termése igazi ízbomba, ami nyersen fogyasztva is remek csemege, de saláták, főzelékek, töltelékek és grillezett ételek elengedhetetlen alapanyaga is. A paprika igazi vitaminbomba, tele C-vitaminnal és antioxidánsokkal, amik erősítik az immunrendszert és hozzájárulnak a szervezetünk egészségéhez. A 'Lydia' paprika igazi ízkavalkád, ami nemcsak szemet gyönyörködtet, de táplál és energiával tölt fel.
Mire ügyeljünk?
Az 'Lydia' kápia paprika igazi napimádó, imádja a meleget és a fényt. Napos, meleg helyen ültessük, ahol legalább 6-8 órányi napsütést kap naponta. Kiültetése meleg igényessége miatt csak a májusi fagyok után javasolt. Vízigénye magas, de a pangó vizet nem kedveli, de a talaj kiszáradását sem. Rendszeresen öntözzük, de ne locsoljuk túl. A talaj ideális esetben tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő legyen. A paprika gondozása során figyeljünk a tápanyagutánpótlásra is. A fejlődés korai szakaszában nitrogénben gazdag trágyát, a termésérés idején pedig káliumtúlsúlyos műtrágyát használjunk. Extra tipp: Ha a paprika töve alatt talajtakarást alkalmazunk, megelőzhetjük a gyomok kifejlődését és a talaj kiszáradását is. Az 'Lydia' kápia paprika gondozása nem bonyolult, de odafigyelést igényel. Ha betartjuk a fenti tanácsokat, ízletes és bő terméssel hálálja meg gondoskodásunkat.