Paprika 'Gogosári' Capsicum annuum 'Gogosári'
Miért szeretjük?
A paprika hazánkban, az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha közkedvelt alapanyaga. Magas C vitamin tartalma, alacsony kalóriatartalommal társul. A termés zöldből pirosra érik, húsa lédús, vastag és kifejezetten ízletes. Kerek, papradicsomalakú terméssel rendelkezik. Édes. Termése átlagosan 130-160 g.
Mire ügyeljünk?
A paprika egy kifejezetten fényigényes növény. Mindenképpen a kert legnaposabb pontját válasszuk ki a számára, mert félárnyékban vagy árnyékban egyálltalán nem fejlődik. Nem kedveli a kötött talajokat, tápanyagdús, laza szerkezetű közeget válasszunk a számára. Vízigénye magas, gyakran, kisebb adagokkal öntözük. Kifejezetten érzékeny a szélsőséges időjárásra, fontos, hogy csak a fagyok elmúltával ültessük ki a palántákat. A bokrok ajánlottak, hogy megvédjék a bokrokat az erős széltől és az erős csapadéktól.
Fényigény: | Napra |
---|---|
Vízigény: | Vízigényes |
Várható magasság: | 0.5-1 m |
Szélesség: | 0.5-1 m |
Elsődleges felhasználás: | Konyhakerti |