Paprika 'Garam' Capsicum annuum 'Garam'
Miért szeretjük?
A paprika hazánkban, az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha közkedvelt alapanyaga. Magas C vitamin tartalma, alacsony kalóriatartalommal társul. A Garam fajta egy kápia típusú, enyhén csípős fajta. Alakja megnyúlt, hegyes végű fajta. Színe halvány zöld, beérve teljesen piros. Dohánymozaik vírussal szembe a legmagasabb szinten ellenálló. Erélyes és folytonos növekedésű és kiválóak a stressztűrési képességei. A termés tömege 120-150 grammosak, szedéséretten halványzöld, teljesen beérve piros.
Mire ügyeljünk?
A paprika egy kifejezetten fényigényes növény. Mindenképpen a kert legnaposabb pontját válasszuk ki a számára, mert félárnyékban vagy árnyékban egyálltalán nem fejlődik. Nem kedveli a kötött talajokat, tápanyagdús, laza szerkezetű közeget válasszunk a számára. Vízigénye magas, gyakran, kisebb adagokkal öntözük. Kifejezetten érzékeny a szélsőséges időjárásra, fontos, hogy csak a fagyok elmúltával ültessük ki a palántákat. Kifejezetten fényigényes. De jól bírja a félárnyékos körülményeket is, legalábbis a többi paprikafajtához képest. Természetesen a fényes nevelési hely az ideális. Kifejezetten jól tűri a környezeti stresszhatásokat.
Fényigény: | Napra |
---|---|
Vízigény: | Vízigényes |
Várható magasság: | 0.5-1 m |
Szélesség: | 0.5-1 m |
Elsődleges felhasználás: | Konyhakerti |