Paprika 'Csángó' Capsicum annuum 'Csángó'
Miért szeretjük?
A paprika hazánkban, az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha közkedvelt alapanyaga. Magas C vitamin tartalma, alacsony kalóriatartalommal társul. A 'Csángó' egy kápia típusú, édes ízű hibrid fajta. Termése 120-140 grammos. A paprikák zöldből pirosra érnek. Folytonnövő, csüngő, lapított, vastag húsú fajta. Friss fogyasztásra, sütésre-grillezésre, lecsóba vagy szendvicskrémek például: ajvár, zakuszka készítésére is kiválló.
Mire ügyeljünk?
A paprika egy kifejezetten fényigényes növény. Mindenképpen a kert legnaposabb pontját válasszuk ki a számára, mert félárnyékban vagy árnyékban egyálltalán nem fejlődik. Nem kedveli a kötött talajokat, tápanyagdús, laza szerkezetű közeget válasszunk a számára. Vízigénye magas, gyakran, kisebb adagokkal öntözük. Kifejezetten érzékeny a szélsőséges időjárásra, fontos, hogy csak a fagyok elmúltával ültessük ki a palántákat.
Fényigény: | Napra |
---|---|
Vízigény: | Vízigényes |
Várható magasság: | 0.5-1 m |
Szélesség: | 0.5-1 m |
Elsődleges felhasználás: | Konyhakerti |